TEAMSPIRIT WORKSHOPS

Breng Je Organisatie in Beweging

Een cadeau voor lichaam en geest. Teamspirit workshops met interactieve oefeningen, beweging, muziek en dans.Doel:In drie uur tijd wordt het niveau van welbevinden in een team, groep of organisatie naar een hoger plan getild.Effecten:Meer levenslust en plezier.Mensen leren elkaar op originele wijze (opnieuw) kennen.Uit de comfortzone, waardoor authenticiteit zichtbaar wordt.Er ontstaat een nieuwe manier van relateren die voorbijgaat aan het alledaagse.Wat werkelijk op fundamentele wijze een positieve verandering in de groep teweegbrengt is dat dit alles gebeurt in een sfeer van ontspanning, vrijheid, plezier, vertrouwen, veiligheid en vreugde. Dit geeft een band die de oude verhoudingen overstijgt en een nieuwe, meer krachtige en meer positieve groepsidentiteit creëert.Wanneer:Als het tijd is voor een Uniek bedrijfsuitje en samen lol te maken.Bij het ontstaan van een nieuwe organisatie of teamAls een leidinggevende ziet dat het ontbreekt aan teamspirit en verbinding in het team.Als het team een nieuwe impuls nodig heeft.Om het team te bedanken voor bewezen diensten.Als de leidinggevende een nieuwe richting in wil slaan met het team.
Hoe bereiken we resultaat in een Teamspirit workshop?We starten met beweging en doen een aantal groepsgerichte oefeningen om het ijs te breken.Langzaam komt er muziek bij . . . .In beweging onder de kleurrijke klanken van muziek gebeurt iets bijzonders.Ineens is het hoofd met zijn woordelijke communicatie ondergeschikt aan de taal van het lichaam.Deze lichaamstaal is direct, oorspronkelijk, spontaan en authentiek.Aan de hand van dansante oefeningen verschuiven deelnemers van gedachten naar ervaren en ontstaat er openheid.De sfeer wordt gemoedelijker, er wordt gelachen en deelnemers worden losser.Er verandert iets in de groep, er ontstaat een onzichtbare verbinding die voorbij gaat aan alledaags contact.Naarmate de workshop vordert is er meer ontspanning en vertrouwen en gaan deelnemers zich op hun gemak voelen met deze nieuwe manier van relateren.Er ontstaat een nieuwe groepsverbinding, een verbinding die zich het beste laat beschrijven als een verbinding vanuit het hart.Deze ervaring die tussen de 1,5 a 2,5 uur duurt verandert op positieve wijze de identiteit van de groep.Deze verandering is blijvend omdat hij zijn oorsprong vindt in een beleefde en belichaamde groepservaring.
Teams en groepen die werken voor een organisatie hebben baat bij een optimale onderlinge werkverhouding.Een organisatie of leidinggevende kan hieraan veel bijdragen. Hiernaast is er in iedere groep of team een sfeer.Dit is de groepsenergie. Een moeilijk tastbaar begrip, maar waarvan iedereen gelijk weet waar het over gaat.Het is de sfeer die maakt of je je op je gemak en welkom voelt. Of dat het voelt alsof je op bezoek bent en je je onvrij of onbehaaglijk voelt.Wellicht dat je spanning, stress en afstandelijkheid ervaart.Niet iedereen kan dit zo duidelijk waarnemen, maar dat het een ieder beinvloed is evident.De energie in een groep heeft grote effecten op de werklust, het persoonlijk welzijn en de prestaties.Een groep in balans kent elkaar, durft de waarheid naar elkaar uit te spreken, schuwt emoties niet, is geinspireerd, betrokken, neemt verantwoordelijkheid, steunt elkaar, vraagt elkaar om hulp en doet het samen.Zo'n groep heeft rust, plezier en zal een grote effectiviteit, creativiteit en productiviteit ten toon spreiden.
Voor teams en groepen die werken in instellingen, organisaties, bedrijven en stichtingen.Voor managers en leidinggevenden die hun teamprestaties creatiever en effectiever willen makenen een optimale werksfeer willen creëren.Voor alle beroepsgroepen.Als jij zelf warm wordt van dit aanbod is alles mogelijk.

ROOTS GUTS HEART MOVE MANIFEST

5 Workshops, Een Dynamisch Interactief Bewegingsprogramma

Een dynamisch interactief bewegingsprogramma van vijf workshops met een duur van elk vier uur.Voor individuen te volgens als leiderschapsprogramma. Voor teams of groepen te volgen alsteamspirit training.Doel voor het individu: Een significante sprong maken in je ontwikkelingsproces.Doel voor het team: Een nieuw niveau van verbinding, integratie en welbevinden creëren dat leidttot niet eerder vertoonde teamprestaties.Effecten:Meer levenslust, plezier en tevredenheid. Meer energie en betere relaties. Meer zelfvertrouwen.Minder gedachten en minder oordelen. Toename welzijn op mentaal, fysiek en emotioneel niveau.Een verhoogde productiviteit en effectiviteit. Uit de comfortzone, waardoor authenticiteit zichtbaar wordt.Er ontstaat een nieuwe manier van relateren die voorbijgaat aan het alledaagse.Wat werkelijk op fundamentele wijze een positieve verandering in de groep teweegbrengt isdat dit alles gebeurt in een sfeer van ontspanning, vrijheid, plezier, vertrouwen, veiligheid en vreugde.Dit geeft een band die de oude verhoudingen overstijgt en een nieuwe, krachtigere en meer positieve groepsidentiteit creëert.
Het programma maakt onder meer gebruik van de volgende methoden:groupwork, interactieve bewegingsspellen en oefeningen, circles of truth, movement, empowerment, intra-dialogue, muziek en dans, embodied learning, mindfulness, wisdomsharing, coaching en zencreation.Elke workshop start met een checkin en vervolgens een aantal interactieve bewegingsspellen en oefeningen om de ban te breken en onszelf fysiek en mentaal los te maken.Hierna volgt er een moment van oefeningen in 2, 3 tallen of met de hele groep, waarbij vormen als intra-dialogue, circles of truth, wisdomsharing en of empowerment worden gebruikt.Indien nodig zullen er ook powerpoint presentaties gegeven worden om bepaalde zaken omtrent het optimaal functioneren van een individu op mentaal, emotioneel en fysiek niveau toe te lichten.In de tweede helft van de workshop zullen we via movement en dans en muziek het fysieke deel aanspreken, waarna we actief bezig kunnen met groupwork en zencreation.We sluiten altijd af met een sharing/checkout.
In elke organisatie werken mensen samen.Hoe deze samenwerking verloopt verklaard voor een groot deel de sfeer op de werkvloer, het welbevindenvan de werknemers en de prestaties. Vergelijk het met een voetbalteam. Ieder jaar verandert het team en het kost vaak een aantal maanden tot het team goed draait. Soms lukt dat echter niet en draait het team het hele jaar slecht. En soms gaat het team als een speer en stijgt het boven zichzelf uit. Welke factoren hierin een rol spelen en hoe deze uitwerken is zeer interessante kost. Een goede aanpak van een coach kan veel verschil maken. De ervaring leert dat topcoaches in de grote buitenlandse competities bijna allemaal één ding gemeen hebben en dat is: Teamspirit staat bovenaan. Ze doen er alles aan doen om de energie in de groep als geheel optimaal te houden en spelers die dit oppakken gaan uiteindelijk voor elkaar door het vuur als het nodig is. In een team met een sterke teamspirit heerst een groot onderling groepsgevoel en een sterke groepsidentiteit. In voetbal kan dit goed gecreëerd worden omdat de spelers op de drie belangrijke delen van zichzelf worden aangesproken; namelijk het mentale, het fysieke en het emotionele aspect. In een werksituatie is het niet makkelijk deze drie aspecten in een groep of team te bereiken. En als dit lukt vraagt het vervolgens vaardigheid om een positief gevoel van teamspirit te creëren in een team.Deze kennis en ervaring bieden wij in dit programma.We hebben ruim 18 jaar ervaring in het werken met groepen en het creëren van teamspirit.Spreekt het u aan, neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Voor individuen en teams die werken in instellingen, organisaties, bedrijven en stichtingen.Voor managers en leidinggevenden die hun teamprestaties creatiever en effectiever willen maken, een optimale werksfeer willen creëren en hiernaast hun persoonlijk leiderschap dieper willen ontwikkelen.Deze training kan als onderdeel van een bestaand incompanytraject gebruikt worden.En ook als losstaand programma worden ingekocht.

COACHING SESSIONS

What's Alive In You ?

Coaching voor vragen en uitdagingen op het gebied van werk, relaties, levensmissie en het realiseren van dromen." It is only with the heart that one can see rightly, what is essential is invisible to the eye "quote by ; Antoine de Saint-exupéry 
In een 1 op 1 gesprek kijken we samen naar jouw vraag. We onderzoeken welke aannames over jezelf, je leven en of je werk jou niet dienen. Welke aannames je wel dienen en wat je in je kracht zet. We kijken naar welke oplossingen zich in jou bevinden en wat er voor nodig is om resultaat te boeken.Het gesprek is live bij Wework Amsterdam, live via Skype of in de natuur in het Amsterdamse bos of de bossen bij Lage Vuursche.
Uitdagingen, het maken van keuzes, vragen en twijfels zijn allen onderdeel van het leven. Soms komen we er zelf uit, soms met behulp van anderen en soms is een klankbord dat wat dieper gaat en je onvoorwaardelijk steunt een uitkomst.Hoe prettig is het als iemand met je meekijkt die jou begrijpt, met 100% aandacht naar je luistert, kan zien wat in je blinde vlek zit en jou ondersteunt weer in je kracht te staan en de volgende stap te maken. Dit is wat deze coaching jou bied. 
Voor een ieder voor wie het nu tijd is in zichzelf te investeren." The greatest gift that you can give yourself is a little bit of your own attention "quote by ; Anthony J. D'Angelo

Neem contact op met Merijn en Michel voor al jouw vragen en wensen. Wij denken graag met je mee hoe je deze tot vervulling kan laten komen. Ons advies is vrijblijvend.


Het is voor ons een groot plezier je bedrijf, organisatie, team of groep een gedenkwaardig moment te bezorgen dat lang blijft nazingen.